ceturtdiena, 2013. gada 27. jūnijs

Testēšanas rezumē - 2 nedēļas ne solis bez Sony Xperia ZL

Pāris dienas pirms Saulgriežu laika sarunas ar kolēģiem jauši - nejauši aizvijās arī līdz Dziesmu svētkiem, par kuriem šogad man bija un joprojām ir īpašs stāsts un atmiņas. Aizrunājāmies tik tālu, ka tika konstatēts - šis ir gads, kurā nu nekādi nevar iztikt, ja ne bez fotoaparāta, tad laba telefona, ar kuru fiksēt skaistākos svētku mirkļus, noteikti. Rakstu uzreiz iesāku ar PALDIES Kristapam, kurš šādu iespēju man sagādāja - uz svētku laiku nododot testēšanas režīmā īsti eleganto Sony Xperia ZL. Uzreiz brīdinu, ka raksts-apskats nebūs noderīgs tiem, kurus interesē tehniski parametri. Rakstu no lietotāja - vulgaris, šoreiz brīvprātīgo koordinatora skatu punkta.

Pirmās dienas iespaidi dažādi. Pirmais, protams, ļoti pozitīvs, jo pēc divu gadu pārtraukuma, kad ikdienā nešķīros no iPhona, atkal atgriežos pie viedtālruņa - šoreiz Sony modeļa.
Pirmais prieciņš par lielo ekrānu, kurā pavisam ērti var izlasīt pēdējos e-pastus un aplūkot jaunumus Facebook lapā. Arī iespēja bildēt, neskatoties uz to, ka esmu fotogrāfiju antimeistars, izraisa tikai pozitīvākās sajūtas. Tās tomēr apstājas vakarā, kad nolemju doties vismaz īsā 5 km riksītī pa Mežaparku un, kā jau kārtīgs skrējējs, kurš grib palielīties ar noskrietajiem km, izmantot Endomondo aplikāciju. Pirmā vilšanās un secinājums - skrējējiem šis telefona modelis neder: tas ir tik garš un plats, ka tā arī neielien skriešanas bikšu kabatiņā, kurā iepriekš tīri labi bija satilpis viss iespējamais - sākot ar atslēgām un beidzot ar skriešanas želejām un guaranas ampuliņām maratona laikā. Nākas vien telefonu ņemt rokās. Lieki teikt, ka skrējienu īsti neizbaudīju un skrējējiem šo modeli neieteiktu tā izmēru dēļ. Turklāt šis modelis esot arī ūdensneizturīgs - tātad arī 24 h piedzīvojumu mačos, kur var gadīties visādas ķibeles, ar to nu nekādi...sportistiem garām.

Telefona īstie testēšanas pārbaudījumi gan vēl tikai priekšā. Kā jau raksta sākumā minēju, Dziesmu svētkus šogad vēroju caur brīvprātīgā skata prizmu, kas uzlika arī daudz vairāk pienākumu nekā citkārt, piedaloties kā dalībniekam. Tā nu šim telefonam bija jākļūst par vienu no brīvprātīgo diennakts uzziņu centrāli un jāiztur garumgaras sarunu stundas un īsziņu birums. Ar tā palīdzību tika veiksmīgi "nodiriģēts" 1000 galvīgs kora uznāciens vokāli simfoniskajā koncertā Arēna Rīga,15 minūšu laikā sameklētas organizatoru iepriekš aizmirstas puķu pasniedzējas diriģentiem, ik dienu gādāts par brīvprātīgo rūķu pusdienām un koordinēts 40 000 dalībnieku gājiens pa Brīvības ielu svētku noslēgumā. Secinājums - telefona baterija šādus apstākļus iztur knapi diennakti, tamdēļ obligāti visur jāņem līdzi arī telefona lādētājs. Nedēļas laikā reizes 3 telefonu nācās restartēt, t.i., izslēgt un atkal ieslēgt, jo tas atteicās darboties (nevarēju nevienu sazvanīt / mani sarunas laikā nedzirdēja). Bet jāatzīst, ka šādu slodzi mans vecais telefons neizturētu ne uz pusi.

Savukārt bildēšanas funkciju telefonam gan vērtēju, ja ne kā izcilu, tad tuvu tai noteikti. Ja, izvēloties telefonu, šī funkcija šķiet visbūtiskākā, nešauboties iesaku šo modeli! Bildēts tika daudz un dikti - strādājot, koordinējot un baudot, manuprāt, latviešu visskaistākos un kultūrai visnozīmīgākos svētkus. Par to tad lai runā pašas bildes! :)

Brīvprātīgo koordinatores birojā
Brīvprātīgais ar kora Sōla pārstāvjiem koru karos
Rīga2014 pārstāvis Dzsvētku puķainās noskaņās
Brīvprātīgo dzeltenais pulciņš pēc labi padarīta darbiņa Arēnā Rīga
Vokāli simfoniskā koncerta darba rūķi
Koru karu brīvprātīgo koordinatores
Dzelteni skatītāji arī Daugavas stadionā
Tēvu laipas deju lieluzvedumā
Rakstā - rakstā
Rakstā - riņķī - rakstā
Laimīga un priecīga dzeltenā armija visas nedēļas garumā
Paspēt uzkāpt arī uz Mežaparka estrādes
Starp laimīgajiem koristiem
Nenogurdināmie dalībnieki danco arī tad, kad mūzika vairs neskan
Gājienā - uzvarētājkoris
Pārstrādājušies - laimīgi brīvprātīgo koordinatori Mežaparka estrādē
Jau sadziedāšanās laikā - izturējām! JO KOPĀ MĒS VARAM! :)
Vēlreiz, paldies, Kristapam par doto iespēju! Kopējais rezumē pozitīvs - lai arī telefons atklāja savus niķus un trūkumus, kopumā noteikti šādu modeli izvēlētos arī veikalā. Gan jau pienāks diena, kad būs iespēja no šī modeļa nešķirties ilgāk kā par šo 2 nedēļu periodu, pagaidām gan atgriežos pie vecā, nobružātā aparātiņa.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru