svētdiena, 2012. gada 9. decembris

Vēstules no Sus Dungo

2. adventes muzikālā dāvaniņa no viņām  Sus Dungo meitenēm!
Jāatzīst, ka reklāmas kampaņa nostrādāja, pateicoties manai mazajai Austrālijas māsai – Kates j-kundzei, kura galu galā uz skatuves tā arī nekāpa, jo, cik noprotu  (???), tomēr turpina sevis pilnveidošanu mākslās aizjūrās un veiksmīgi rada klātesamības efektu tepat blakus caur sociālajiem tīkliem. Un paldies viņai par to, jo diez vai būtu bāzusi laukā snīpi visai ziemīgajā novakarā, lai baudītu mazliet hipijisko noskaņu mūziku. Bet viņai adresētais-atnestais piparkūku vīriņš lai sūta sveicienus vismaz domās!

Pašas vēstules. Nu muzikālas un hipijbērnu ceļos sastopamas. Laikam jau nemaz īsti nedrīkst rakstīt vērtējumu vai kritiku šādai muzikālai savienībai un performancei, kurā izpaužas meitenīgā brīvība balstiņās/instrumentu skandināšanā un improvizācijas brīnumā. Bet vienmēr jau viss nevar briesmīgi un dikti patikt, galu galā mūzikā jau īstas vērtēšanas tabulas taču nav  esam tik dažādi un subjektīvās patīk/nepatīk robežas velkamas tik atšķirīgi. Bet, lai kāds būtu personīgais vērtējums (ļoti patika Sus Dungo, bet īsti neaizķēra solista daļa) par šīvakara uzstāšanos, cepuri nost meitenēm par viņu oriģinalitāti, personībām, iedvesmu salikt performancē savu redzējumu un sajūtu par mūzikas dzirkstelīti!=)

Atmosfēras ziņā  super! Tā silti un mājīgi, koncertiņš iesākas ar "putnu čivināšanu un svilpošanu", meitenēm iznākot no zāles tumšākajiem stūriem. Jā, uzreiz mazliet vilšanās, saprotot, ka vijoles meiteni un viņas inčīgo balsi šodien nedzirdēsim. Bet nu tomēr –  mans šāsdienas atklājums  akordeons! Šķiet, ka tieši tas dod to smeķi šī ansamblīša jau tā plašajā pārstāvēto instrumentu klāstā – šoreiz arfa, ģitāras, bungas, flauta, akordeons, klavieres un, protams, neaizmirstot balss iespējas. Ļoti aizķēra akordeonistes Lienes izpildījums un arī -viņas balss. Tikpat ļoti, cik sulīgais Diānas balss tembrs  super! Dzirdot grupas "hitus"  "Balle" un "Laiks"  smaids līdz ausīm un gribas dziedāt līdzi. Tāpat jauki, kā tikām iesaistīti arī mēs  klausītāji , radot lietus skaņas, plaukšķinot un rībinot kājas, kas beigu beigās tika pārvērsts vēlējumā, sadzirdēt  ne tikai lietus pakšķēšanu, bet klusumā sadzirdēt arī sniega skaņas...jā. Tā gaisīgi, skaisti un ar noskaņu  kā jau dūdiņmeitenēm raksturīgi. Klausies, ļaujies domām aizplūst ārpus ikdienas rāmjiem  mūzikas terapija skrienošajiem un stresainajiem. Mans vēlējums  katram palikt pie saviem talantiem. Ja labāk skan flautiņa vai klavieres, tās arī jāspēlē, nemēģinot sacensties duetā ar spēcīgākas balss īpašnieku. Kā jau mūzikā  nav jau latiņas skaļāk/ātrāk/tālāk...eksperimentējam un meklējam labāko balansu. Lai veicas!

Paldies, meitēni susdungo.lv, par šo jauko noskaņu vakaru  lai priecīgi arī Jums! =)
Muzikālajā nobeigumā Sus Dungo "Laiks":
http://www.youtube.com/watch?v=mSD1bvx6VDA

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru